Kapcsolat

PC Center Hungary Kft.

Cím: 9028 Győr,
József Attila utca 167.
Mobil:
+36209454874
Skype: pccenterhungary
E-mail:
gyor@pccenter.hu
További...


Hírek

... érdemes elvégezned a tavaszi nagytakarítást a számítástechnikai eszközeiden is!

Kérdés-felelet formájában a legfontosabb tudnivalók kkv-k számára. Konkrét példák felmerülő informatikai feladatokra.

A szigorodó adatvédelmi szabályok kihatnak az álláshirdetésekkel, álláspályázatokkal kapcsolatos adatkezelésre is. Öt pontba szedtük azokat a tudnivalókat, melyekkel mindenkinek érdemes tisztában lennie.

Adatvédelem, adatbiztonság, GDPR informatikai szemmel. Rendszerezett, lényegretörő tartalmakkal kívánjuk segíteni a tájékozódást.

Olykor tisztázatlan, hogy kinek is adunk szabad utat a személyes adatainkhoz, mire használhatja fel a közelebbi vagy távolabbi jövőben, illetve hogy hogyan lehetne mindezt nyomon követni.

Mit jelent a blockchain (blokklánc) technológia? Tényleg megváltoztatja az életünket?

Hogyan keletkeznek a kriptovaluták, és hogyan hatnak a számítástechnikára?

Ahogy előző cikkünk végén ígértük, most visszakanyarodunk az informatika területére, a továbbiakban elsősorban onnan szemléljük a kriptovaluták témakörét.

Cikksorozatunk első részében szó esett arról, hogy milyen drámai változásokon ment keresztül az utóbbi egy évben a legismertebb digitális fizetőeszköz, a bitcoin árfolyama.

Vajon milyen tényezők állhatnak a kriptovaluták árfolyamainak drasztikus változásai mögött?

Több részes cikksorozatot indítunk azok számára, akik eddig csak „elmentek” a kriptovalutákkal (virtuális fizetőeszközökkel) kapcsolatos hírek mellett.

1. témánk: Ezért tiltotta be a Facebook a kriptovaluta-hirdetéseket

Számlázáshoz kapcsolódó kötelező online adatszolgáltatás 2018. július 1-től. Így tudsz előnyt kovácsolni belőle. Íme egy TIPP, ami nekünk már bevált.

Szeretnél a legjobb számítógépes játékokkal játszani, de nem akarsz rengeteg pénzt költeni egy ehhez szükséges csúcs PC-re?
Akkor tudnod kell egy – egyelőre még ingyenes – szolgáltatásról.

Cégünk 2017-ben a Modern Vállalkozások Programja keretében „Digitálisan felkészült vállalkozás” minősítést kapott.

A múlt héten nyilvánosságra került processzorhibák (Meltdown és Spectre) által a kiberbűnözők bármihez hozzájuthatnak, amit a számítógépen tárolsz.

Íme 4 kötelező óvintézkedés, melyet a saját érdekedben meg kell tenned:

3 BIZTONSÁGI TIPP okosjáték tulajdonosoknak a cikk végén.

Ha otthonodban is van okosjáték, esetleg tervezed a beszerzését, érdemes néhány dolgot végiggondolni.

Kedves Követőnk! Sorozatunk végéhez érkeztünk. Ma a negyedik gyakori internetes bűnözői módszerre hívjuk fel figyelmed.

Módszer 4 - Rosszindulatú találatok a keresők listájában

Kedves Követőnk! Íme a beígért harmadik gyakori internetes bűnözői módszer és az arra adandó válaszod.

Módszer 3 - Technikai tanácsadást kínáló csalók

Az új trójai vírus terjesztését direkt a karácsony előtti időszakra időzítették: a hamis üzenetek futárcégektől érkeznek, és sikertelen kézbesítésről szólnak, vagy megrendelést, számlaértesítést jelölnek meg tárgyuknak.

Kedves Követőnk! A múlt héten elkezdett sorozatunk folytatásaképpen most ismerd meg a második gyakori internetes bűnözői módszert és készülj fel rá!

Módszer 2 – „Hatósági” megkeresés

Miért és hogyan legyél óvatos internetezés közben? Adathalászat, online csalások, kiberbűnőzés... Sokan azt gondolják, ilyesmi csak valahol távol és csak valaki mással történhet meg.

Újra divatba jöttek a régi számítógépeken és konzolokon futó retro játékok. A régi örömök újbóli átéléséhez nem kell feltétlenül évtizedekkel ezelőtt elpakolt számítógépek után kutatnod vagy újra kiadott régi konzolt vásárolnod.

Egy hazai kutatás szerint 2016-ban már az 50 év feletti generáció is naponta átlagosan 2 órát volt online. A szóban forgó korcsoportnak kb. harmada rendelkezett saját okostelefonnal, melyet elsősorban telefonálásra, sms-küldésre használtak. Az okostelefonok azonban ennél sokkal többet nyújtanak...

Az otthoni routerek többsége veszélyben van. Belga kutatók találtak egy feltörési lehetőséget a legelterjedtebb és eddig biztonságosnak tartott WPA2 titkosítási eljárásban. Emiatt a WiFi hálózaton átmenő adatok a kiberbűnözők kezére kerülhetnek.

A Mercedes vezérigazgatója szerint drámai változások elé nézünk húsz éven belül.
Dr. Dieter Zetsche jóslataiból szemezgettünk:

Zsarolóvírusok, üzleti e-maileket érintő visszaélések, IoT-eszközöket célzó támadások, kiberpropaganda… Újabb kihívások, melyekkel a vállalkozásoknak szembe kell nézniük.

«« «
1 2 3 4
» »»
4 oldal, 89 összesen, 49-72

Vissza az előző oldalra!

PC Center Hungary Kft. - MagyarPC Center Hungary Kft. - Német