Kapcsolat

PC Center Hungary Kft.

Cím: 9028 Győr,
József Attila utca 167.
Mobil:
+36209454874
Skype: pccenterhungary
E-mail:
gyor@pccenter.hu
További...


HÉTKÖZNAPI ONLINE BŰNÖZŐI MÓDSZEREK - 1. RÉSZ: ÜZENET EGY "SZOLGÁLTATÓTÓL"

2017.11.30. 08:00

Mi azt gondoljuk, jobb felkészülni, mint megijedni! – Ebben, azaz a felkészülésben kívánunk most segítséget nyújtani. Soron következő bejegyzéseinkben gyakori – szinte már hétköznapinak számító – internetes bűnözői módszerekről és a velük szemben történő védekezési lehetőségekről olvashatsz. Legyél felkészült!

 

Lássuk is rögtön az első bűnözői módszert:

Módszer 1 – Üzenet „egy szolgáltatódtól”

Hétköznapi szituáció: Egy szolgáltatódtól kapsz egy üzenetet, melyben arra hívják fel a figyelmed, hogy deaktiválják az általad használt szolgáltatást, ha nem kattintasz egy, az üzenetben megadott hivatkozásra. A szolgáltatót jól ismered, mit teszel?

Az emberek többsége ebben a helyzetben azonnal cselekszik, azaz kattint a megadott hivatkozásra. Az ennek eredményeképpen megjelenő oldalon megadja belépési adatait, esetleg végrehajt egy kért frissítési műveletet, például frissíti a bankkártya adatait.

Közben semmi gyanúsat nem észlel, hiszen a hivatkozás, melyre kattintott az eredeti szolgáltatói weboldalra mutató hivatkozáshoz nagyon hasonlít, a weboldal, ahová eljutott az eredeti szolgáltatói weboldalra akár megszólalásig is hasonlít. Még az is lehet, hogy belebotlik egy „óvakodjon a csalóktól” típusú jószándékúnak álcázott figyelmeztetésbe az ál weboldalon.

Te viszont, kedves Olvasónk felkészült vagy, ezért másképp reagálsz a kapott üzenetre. Mégpedig: Bezárod az üzenetet, és a küldött hivatkozásra való kattintás helyett begépeled a hivatkozott szolgáltatás valódi webcímét (figyelve a valós webcím megadására), netán fel is veszed a kapcsolatot a valós szolgáltatóval, hogy kiderüljön, tényleg kértek-e adategyeztetést.

Írta PC Center Hungary Kft. a https://computerworld.hu/ Erre figyeljen a netezéskor: adathalász trükkök c. cikkek alapján

A sorozat többi része és további híreink

HÉTKÖZNAPI ONLINE BŰNÖZŐI MÓDSZEREK - 1. RÉSZ: ÜZENET EGY "SZOLGÁLTATÓTÓL"

Vissza az előző oldalra!
PC Center Hungary Kft. - MagyarPC Center Hungary Kft. - Német