Kapcsolat

PC Center Hungary Kft.

Cím: 9028 Győr,
József Attila utca 167.
Mobil:
+36209454874
Skype: pccenterhungary
E-mail:
gyor@pccenter.hu
További...


Új weboldal régi győri gyárakról

2018.12.11. 08:00

 

Egy különleges témájú, tartalomgazdag weboldalt adtunk át nemrégiben: az ipartortenet.hu alatt régi győri gyárakról tájékozódhat, vagy akár ipartörténeti túrát is szervezhet az érdeklődő.

„Gyere Gyuri Győrbe, győri gyufagyárba...” – az ismert nyelvtörőt mondogatva sokakban felmerül a kérdés: „Pontosan hová is hívjuk Gyurit?”

A Győri Gyufagyárról ugyan – egyelőre (!) – még nem, kilenc másik nagy múltú ipartörténeti emlékhelyről azonban már most is sok mindent megtudhatunk az újonnan megjelent weboldalt böngészve.

 

Az ipartortenet.hu honlapon bemutatásra kerülnek már megszűnt (vagongyár, textilgyár, ágyúgyár, szerszámgépgyár, lenszövő),
valamint történelmi múlttal rendelkező és még ma is működő gyárak (Graboplast Padlógyártó Zrt., Glovita Kesztyű Zrt., Győri Szeszgyár és Finomító Zrt.). Ugyanitt olvashatunk az Iparcsatornáról is.

Az egyes emlékhelyekről igény szerint rövid áttekintést kaphatunk, vagy akár részletes történetüket is megismerhetjük. Régi és új fényképek, korabeli újságcikkek, hirdetések, képeslapok, hivatalos dokumentumokból vett részletek elevenítik fel az iparos múltat. A vizuális élmények kedvelőinek kifejezetten ajánljuk a weblapon található Galéria megtekintését.

Mobilbarát, keresőbarát, biztonságos weboldalak készítése - Információk

 

 


Az ipartortenet.hu honlap nem titkolt célja, hogy egy különleges sétára, ipartörténeti túrára invitálja az érdeklődőket. A kilenc – a honlapon már megjelenő – emlékhely egyben egy javasolt túraútvonal kilenc állomása. Az egyes ipartörténeti emlékek helyére a város különböző pontjain QR-kóddal ellátotott emléktáblák utalnak.

QR-kóddal ellátott ipartörténeti emlékhely jelölő tábla

A QR-kódokat okostelefonnal beszkennelve az ipartortenet.hu weblap megfelelő menüpontjára jutva lehet bővebben informálódni az adott emlékhelyről. Az ipartörténeti emlékhelyeket járdaburkolatba süllyesztett bronzkorongok is jelölik.

A túraútvonal követését és az egyes helyszíneken történő tájékozódást a weboldalon elhelyezett térképek, utcaképek, helyszíni fotók és légifelvételek is segítik.

Weboldal készítés, tartalomszolgáltatás - Információk

 

 

 

A legutóbbi, kilencedik ipartörténeti emlékhely tábla avatására 2018. december 5-én került sor a még ma is működő Graboplast Zrt. épülete előtt.


Győrplusz TV, Közzététel: 2018. december 6. Forrás: https://www.youtube.com

 

Az ipartörténeti emlékhely projekt első köre ezzel ugyan lezárult, de a Győri Ipartörténeti Alapítvány már tervezi a folytatást. Érthető, hiszen számtalan olyan gyár és üzem volt, illetve van még ma is Győrben, amelyeknek érdemes emléket állítani. Érdemes megemlékezni az egykor ott dolgozó emberekről, akik sokat tettek Győrért, és azokról az iparosokról, akik megteremtették a mai győri iparnak az alapjait.

 

 

PC Center Hungary Kft. - INFORMATIKAI SZOLGÁLTATÁSOK, INTERNETES MEGOLDÁSOK

Weboldal készítés

További híreink

Új weboldal régi győri gyárakról

Vissza az előző oldalra!
PC Center Hungary Kft. - MagyarPC Center Hungary Kft. - Német