Kapcsolat

PC Center Hungary Kft.

Cím: 9028 Győr,
József Attila utca 167.
Mobil:
+36209454874
Skype: pccenterhungary
E-mail:
gyor@pccenter.hu
További...


HÉTKÖZNAPI ONLINE BŰNÖZŐI MÓDSZEREK - 4. RÉSZ: ROSSZINDULATÚ TALÁLATOK A KERESŐK LISTÁJÁBAN

2017.12.20. 08:00

Szituáció: Számítógép használat közben szembesülsz egy technikai vagy egyéb problémával, netán hibaüzenetet kapsz. Mit teszel?

Az emberek nagy része ilyenkor az általa használt keresőszolgáltatás segítségével próbál meg további információhoz jutni. Ezt azonban ki is használhatják a kiberbűnözők. Hogyan? A leggyakrabban keresett témákban gyors megoldást ígérő, hivatalosnak tűnő weboldalakat kínálnak, melyek akár előkelő helyen is megjelenhetnek a találati listákon. Az óvatlan felhasználók aztán telepítik az ezeken található programokat, melynek eredményeképpen vírussal fertőzik meg a gépüket.

Te viszont, kedves Olvasónk felkészült vagy (különösen, ha kitartóan elolvastad korábbi bejegyzéseinket is), ezért felkeresed a hivatalos forrást (pl. hivatalos gyártói weboldal) és onnan kérsz támogatást.

Hétköznapi online bűnözői módszerek című sorozatunk végéhez érkeztünk. Hamarosan újabb témákkal jelentkezünk. Addig is kellemes és biztonságos internetezést kívánunk!

Írta PC Center Hungary Kft. a https://computerworld.hu/ Erre figyeljen a netezéskor: adathalász trükkök c. cikkek alapján

A sorozat többi része és további híreink

HÉTKÖZNAPI ONLINE BŰNÖZŐI MÓDSZEREK - 4. RÉSZ: ROSSZINDULATÚ TALÁLATOK A KERESŐK LISTÁJÁBAN

Vissza az előző oldalra!
PC Center Hungary Kft. - MagyarPC Center Hungary Kft. - Német