Kapcsolat

PC Center Hungary Kft.

Cím: 9028 Győr,
József Attila utca 167.
Mobil:
+36209454874
Skype: pccenterhungary
E-mail:
gyor@pccenter.hu
További...


A mobilbarát a Google-barát

2020.08.15. 08:00

 

Miközben globálisan az internetes böngészéseknek már több mint fele mobileszközön zajlik, még mindig rengeteg az olyan weboldal, mely nem támogatja a kis képernyős megjelenítést.

Bár furcsán hangzik, de a fentiekből akár arra a következtetésre is juthatunk, hogy a nem mobilbarát honlapok a teljes internetes forgalomnak legalább a felétől „önként fosztják meg magukat”.

Az emberek többsége ugyanis már nem hajlandó okostelefonról olyan webhelyen böngészni, amelyik nem megfelelően jelenik meg a kisebb méretű kijelzőn.

 

 

A megoldást az úgynevezett reszponzív weboldalak jelentik. Egy tökéletesen felbontáskövető felület igazodik az aktuális megjelenítő eszközhöz. Könnyű olvashatóságot, kényelmes navigációt, optimális megjelenést biztosít a legkülönfélébb képernyőméretek mellett is, az asztali számítógép monitorjától egészen a mobiltelefonokig.

Reszponzív, mobilbarát weboldalkészítés

 

 

A megváltozott felhasználói igények mellé egy másik kényszerítő tényező is betársul, ez pedig nem más, mint a Google rangsoroló rendszere.

 

AMI A FELHASZNÁLÓI SZOKÁSOKAT ILLETI, ...

… íme, néhány érdekesség:

Nemzetközi felmérések szerint a 16 és 64 év közötti korosztály naponta online eltöltött idejének egyre nagyobb hányadában (2019-es adat szerint már több mint 50 százalékában) mobileszközt használ.

A 16 és 64 év közötti korosztály naponta online eltöltött idejének már több mint 50 százalékában mobileszközt használ.

Forrás: https://datareportal.com/reports/digital-2020-global-digital-overview

Emellett még mindig jellemző, hogy míg az asztali készülékeket inkább napközben részesítik előnyben, addig a mobilok a szabadidőben, különösen az esti órákban kerülnek elő.

A globális trendekbe persze szépen illeszkednek a Magyarországra vonatkozó adatok is. Hazánkban, 2020 januárjában 7,64 millió internetfelhasználó volt, ami a lakosság 79 százalékának felel meg.  A közösségi médiát 6 millióan használták és a mobileszközök száma (11,61 millió db) 120 százaléka volt a népességszámnak (9,67 millió fő). Egy lakosra tehát átlagosan 1,2 mobiltelefon jutott.

 

AMI PEDIG A GOOGLE-T ILLETI, ...

... a világszinten 90%-ot meghaladó piaci részesedéssel rendelkező keresőóriás szándékai világosak: hamarosan már a weboldalak mobil verziója alapján végzi majd el azok rangsorolását.

Az ötlet nem újkeletű, az első ilyen tervek évekkel ezelőtt megszülettek. Eredetileg 2020 szeptemberétől szerették volna bevezetni az új rendszert, ám a koronavírusra való tekintettel a weblaptulajdonosok kaptak még egy kis haladékot 2021 tavaszáig.

A bevezetésre szánt új algoritmusok átvizsgálják majd, hogy az egyes weboldalak mennyire optimalizáltak kisebb, érintőképernyős eszközökre, és elsősorban az alapján rendezik sorba a találatokat.

 

Írta a PC Center Hungary Kft. a cikkben megjelölt forrásokat és a Computerworld Jövő márciustól már a weboldalak mobil verziója alapján rangsorol a Google c. cikkében található információkat is felhasználva.

 

PC Center Hungary Kft. – INFORMATIKAI SZOLGÁLTATÁSOK, INTERNETES MEGOLDÁSOK

Szolgáltatások

Weboldalkészítés

A mobilbarát a Google-barát

Vissza az előző oldalra!
PC Center Hungary Kft. - MagyarPC Center Hungary Kft. - Német