Kapcsolat

PC Center Hungary Kft.

Cím: 9028 Győr,
József Attila utca 167.
Mobil:
+36209454874
Skype: pccenterhungary
E-mail:
gyor@pccenter.hu
További...


IT-biztonság: 3,5 millió üres állás

2018.09.20. 08:00

 

Hatalmas károkat okozó kiberbűnözés mellett hazánkban és világszerte is tombol az informatikai biztonság területén a munkaerőhiány.

600 milliárd dollár!!! - Egy 2018-as tanulmány szerint évente és világviszonylatban ekkora összegű pénzügyi kárt okoz a kiberbűnőzés. (Forrás: CSIS).

 

A kiberbűnözés terjedése és növekedési üteme olyan méretű, hogy azzal az információbiztonsági szakma egyelőre nem tud lépést tartani. Az információbiztonság területén hazánkban és világszerte  tombol a munkaerőhiány.

 

2021-re egy jelentés szerint várhatóan 3,5 millió betöltetlen információbiztonsági állás lesz nemzetközi szinten. (Forrás: Cybersecurity Ventures)

 

 

 

Európában a vállalkozások nagy része jelenleg sem tartja elégségesnek saját kiberbiztonsági csapatát, és már rövid távon bővítené azt.

 

Magyarországon is évről évre növekvő igény mutatkozik a szakma képviselői iránt. A hazai munkaerőpiacon természetesen az Európai Unió 2018. május 25-én hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) és az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló 2013. évi L. törvény is éreztetik hatásukat.

Hazánkban ugyanakkor nem csak a kimondottan IT-biztonsági pozíciók vonatkozásában van munkaerőhiány, évek óta általános informatikushiányról lehet hallani. A digitalizáció térnyerésével is magyarázható a régóta fennálló, mi több egyre fokozódó munkerőpiaci jelenség.

 

PC Center Hungary Kft. - INFORMATIKAI SZOLGÁLTATÁSOK, INTERNETES MEGOLDÁSOK

Informatikai biztonsági szolgáltatások

További híreink

IT-biztonság: 3,5 millió üres állás

Vissza az előző oldalra!
PC Center Hungary Kft. - MagyarPC Center Hungary Kft. - Német