Kapcsolat

PC Center Hungary Kft.

Cím: 9028 Győr,
József Attila utca 167.
Mobil:
+36209454874
Skype: pccenterhungary
E-mail:
gyor@pccenter.hu
További...


HÉTKÖZNAPI ONLINE BŰNÖZŐI MÓDSZEREK - 2. RÉSZ: "HATÓSÁGI" MEGKERESÉS

2017.12.07. 08:00

Szituáció: Egy hatóság nevében keresnek e-mailben vagy telefonon, illegális letöltések miatt helyeznek kilátásba büntetést. Tudatják Veled, hogy egy bizonyos összegű bírság azonnali kifizetésével a súlyosabb büntetés elkerülhető. Te hogy reagálsz?

Elsőre elég nyilvánvalónak tűnik, hogy csalóval állunk szemben.
A módszer mégis annyira hatásos, hogy ijedtükben gyakran olyanok is fizetnek, akiknek erre valójában semmi okuk. Egyszerűen csak meg akarnak szabadulni a fenyegetettségtől.

Te viszont, kedves Olvasónk felkészült vagy, ezért először is megőrzöd a nyugalmad. Jó eséllyel eszedbe jut, hogy, ha e-mailben érkezett a figyelmeztetés, az akár zsarolóprogramot is tartalmazhat, amely zárolja a számítógépet a váltságdíj kifizetéséig.
Amennyiben a figyelmeztetés tartalma teljes egészében a tudomásodra jutott, alaposan átgondolod azt. Megvizsgálod, meghatározták-e egészen pontosan, miért akarnak megbüntetni? Ha nem, az egyértelművé teszi, hogy csalási próbálkozással állunk szemben.

Módszer 3 - ... Folyt. köv. hamarosan

Írta PC Center Hungary Kft. a https://computerworld.hu/ Erre figyeljen a netezéskor: adathalász trükkök c. cikkek alapján

A sorozat többi része és további híreink

HÉTKÖZNAPI ONLINE BŰNÖZŐI MÓDSZEREK - 2. RÉSZ: "HATÓSÁGI" MEGKERESÉS

Vissza az előző oldalra!
PC Center Hungary Kft. - MagyarPC Center Hungary Kft. - Német