Kapcsolat

PC Center Hungary Kft.

Cím: 9028 Győr,
József Attila utca 167.
Mobil:
+36209454874
Skype: pccenterhungary
E-mail:
gyor@pccenter.hu
További...


Számlázás - Kötelező online adatszolgáltatás

2018.06.14. 08:00

 

Számlázáshoz kapcsolódó kötelező online adatszolgáltatás 2018. július 1-től. Így tudsz előnyt kovácsolni belőle. Íme egy TIPP, ami nekünk már bevált.

2018. július 1. napjától jelentős, a vállalkozókat érintő  jogszabályváltozás  fog életbe lépni.

Eszerint ha a kibocsátott számla áfatartalma eléri vagy meghaladja a 100.000 Ft-ot, akkor erről a NAV azonnal online információkat kell, hogy kapjon. E kötelezettségnek a számlakibocsátás módjától (kézi számla, számítógépre telepített számlázóprogram, online számlázóprogram) függetlenül eleget kell tenni. A kötelezettség elmulasztása vagy a határidők be nem tartása jelentős összegű büntetéseket vonhat maga után.

Újabb teher a magyar vállalkozásoknak? Lehet, hogy sokan gondolják így. Te azonban légy pozitív, vedd észre, hogy végre egy olyan jogszabály született, ami egyértelműen előbbre visz, hiszen segíti a magyar vállalkozások digitalizálását, modernizálását. (Jó ha tudod azt is, hogy a 100.000 Ft-os összeghatár a későbbiekben várhatóan csökkenni fog, tehát az online adatszolgáltatási kötelezettség egyre több számlakibocsátót és számlakibocsátást fog érinteni.)

A jogszabály következtében a kézi számlát kibocsátókat dupla adminisztráció terheli majd, hiszen a jogszabályban meghatározott feltételek szerinti számla kiállítását követően a számla adatait maguknak kell majd bevinni a NAV rendszerébe, méghozzá nagyon rövid időn belül (az áfa összegétől függően legkésőbb másnap vagy 5 naptári napon belül).

Azoknak, akik telepített számlázóprogramot használnak célszerű mielőbb felvenni a kapcsolatot a szoftver gyártójával és érdeklődni arról, hogy a jogszabályoknak megfelelő frissítést hogyan kaphatják meg.

Legjobb helyzetben azok vannak, akik online, weben elérhető számlázóprogramot használnak. Az online számlázóprogramok használatához értelemszerűen szükség van internetkapcsolatra. A mobilinternet korszakában vélhetően ez már egyre kevésbé jelenthet akadályt.

Cégünk a Számlázz.hu rendszerét használja, ezért merjük ajánlani.

A Számlázz.hu online rendszere többek között az alábbi előnyökent kínálja:

  • a díjcsomagok között van teljesen ingyenes is (ez is többet nyújt, mint egy kézi számlatömb)
  • a NAV számára történő online adatszolgáltatás teljesen automatikusan zajlik, tehát a vállalkozásnak nem jelent többletfeladatot
  • egyszerű regisztráció, gyors és egyszerű számlakibocsátás (ha egyszer kipróbálod, már biztosan nem akarsz visszatérni a kézi számlázáshoz)
  • a számlázáson felül további kényelmi, adminisztrációs funkciók (pl. automatikus számlaértesítés, fizetési felszólítás, kapcsolattartás a könyvelővel, digitális archiválás), melyek versenyelőnyt nyújtanak a program használóinak
  • folyamatos fejlesztések, az aktuális jogszabályoknak való megfelelés

Regisztráció a Számlázz.hu rendszerébe

NAV információk – Az Online számla rendszere

További híreink

Számlázás - Kötelező online adatszolgáltatás

Vissza az előző oldalra!
PC Center Hungary Kft. - MagyarPC Center Hungary Kft. - Német