Kapcsolat

PC Center Hungary Kft.

Cím: 9028 Győr,
József Attila utca 167.
Mobil:
+36209454874
Skype: pccenterhungary
E-mail:
gyor@pccenter.hu
További...


VÉDEKEZÉS VÍRUSOK ÉS EGYÉB KÁRTEVŐK ELLEN

2013.09.23. 08:00

Ezek többnyire „vírusszerűen fertőzik meg” az operációs rendszert és programírójuk céljának megfelelően valamilyen kárt okoznak az adatokban, kémkednek jelszavak/dokumentumok után, beépülve használják az erőforrásokat, kéretlen reklámokkal bosszantják a felhasználót, vagy nem engedik a rendszert használni.

Windows és MacOS környezetben fontos, hogy hatásos és mindig friss tűzfalas-vírusvédelmünk legyen. Az ingyenes védelmi programok csak részben védenek. Óvakodjunk az interneten sokszor hangzatos nevű védelemként hirdetett, közben ártó programoktól is.
Elvileg léteznek vírusok Linux rendszerekre is, gyakorlatilag azonban ezekben nem jellemző vírusok felbukkanása. A Linux rendszerek jóval biztonságosabbak.

Persze tökéletes védelem nincs, így fontos, hogy számítógép felhasználóként magunk is odafigyeljünk, például ne indítsunk el e-mailben kapott linket, vagy mellékelt állományt, csak ha biztosak vagyunk annak tisztaságában! Ne indítsunk el alkalmazásokat ismeretlen weboldalakról, és legyen gyanús, ha valamilyen kommunikációs szoftver (pl. Skype, MSN Live, Google Talk) arra bíztat, hogy kattintsunk egy "érdekes linkre".

VÉDEKEZÉS VÍRUSOK ÉS EGYÉB KÁRTEVŐK ELLEN

Vissza az előző oldalra!
PC Center Hungary Kft. - MagyarPC Center Hungary Kft. - Német