Kapcsolat

PC Center Hungary Kft.

Cím: 9028 Győr,
József Attila utca 167.
Mobil:
+36209454874
Skype: pccenterhungary
E-mail:
gyor@pccenter.hu
További...


ADATVÉDELEM 5 PONTBAN NEM CSAK ÁLLÁSKERESŐKNEK

2018.03.08. 08:00
  1. Jogod van tudni, kinek küldöd a pályázatod!

    A pályázónak joga van tudni, hogy a pályázat elküldésével kinek adja meg személyes adatait. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) gyakorlata szerint az anonim álláshirdetés kerülendő. Az álláshirdetést feladó cég neve tehát – néhány kivételes és megfelelő módon indokolható esetkört kivéve - ki kell hogy derüljön a hirdetésből.
     
  2. Rendelkezhetsz a korábban átadott adataid felett!

    Bárki kérheti a korábban pályázóként átadott személyes adatai helyesbítését vagy törlését, ezért a hirdetésekben a hirdető neve mellett meg kell hogy jelenjen a telefonszáma és e-mail címe is.
     
  3. Tájékoztatást kell kapnod arról, ha megnézik a közösségi oldalakon a nyilvános tartalmaidat!

    Az álláshirdető megtekintheti a pályázó közösségi oldalain lévő profiljai (pl. Facebook profil) bárki által elérhető nyilvános tartalmát, ha erről előzetesen tájékoztatott. A korlátozottan nyilvános (pl. zárt csoporton belüli) tartalmakat, valamint az álláspályázat szempontjából nem lényeges, nem releváns tartalmakat viszont nem ismerheti meg. A közösségi oldalon nyilvánosan végzett tevékenységet megismerheti, de azokból következtetéseket nem vonhat le. Bármilyen további adatkezelés (pl. profiloldal lementése, továbbítása) tiltott.
     
  4. Értesítést kell kapnod arról, ha elutasították a pályázatod!

    Ha sikertelen az álláspályázat, erről értesítést kell küldeni. A NAIH gyakorlata szerint nem elegendő az álláshirdetésben egy olyan kikötés, miszerint „ha x napon belül nem kap visszajelzést, pályázata elutasítottnak tekintendő”. A pozíció betöltését követően a ki nem választott pályázók személyes adatait vagy bármilyen kapcsolódó feljegyzést törölni kell, kivéve, ha a pályázó tájékoztatás alapján, önként és kifejezetten hozzájárul adatainak további kezeléséhez. A pályázó kérésére a pályázati anyagot vissza kell küldeni számára.
     
  5. Munkavállalóként is megillet személyes adataid védelme!

    Sikeres álláspályázat esetén munkavállalóként is elvárható, hogy kellő körültekintéssel  és az adatvédelmi szabályok betartásával kezeljék a személyes adatokat.

 

Írta a PC Center Hungary Kft. a http://wtsklient.hu/ Személyes adatok kezelése a munkaviszony létesítése előtt c. cikkben található információkat is felhasználva.

További híreink

Adatvédelem – GDPR – Informatikai támogatás

ADATVÉDELEM 5 PONTBAN NEM CSAK ÁLLÁSKERESŐKNEK

Vissza az előző oldalra!
PC Center Hungary Kft. - MagyarPC Center Hungary Kft. - Német