Kapcsolat

PC Center Hungary Kft.

Cím: 9028 Győr,
József Attila utca 167.
Mobil:
+36209454874
Skype: pccenterhungary
E-mail:
gyor@pccenter.hu
További...


JÁTÉKOK A FACEBOOKON... TE TUDOD, KINEK ADOD AZ ADATAID?

2018.02.23. 08:00

(Részlet a cikkből)

 

Ezúton szeretnénk csatlakozni egy,  a napokban egy ismert számítástechnika hírportálon megjelent cikk mondanivalójához.

Hogy néznél ki filmsztárként? Mi voltál előző életedben? Mi lenne az indián neved? Ki a személyes  őrangyalod? Hogy nézel majd ki 20 év múlva? Melyik Disney karakter lennél? – minden felhasználó szembesült már az ilyen és hasonló játékokkal vagy azok végeredményeivel a Facebookon.

Abba azonban nem mindenki gondol bele, hogy már nem csak a  Facebook által fejlesztett alkalmazások érhetők el egyetlen kattintással a közösségi oldalról. Így aztán  olykor tisztázatlan, hogy kinek is adunk szabad utat a személyes adatainkhoz (pl. név, lakóhely, profilkép, e-mail cím, születési dátum, stb), mire használhatja fel a közelebbi vagy távolabbi jövőben, illetve hogy hogyan lehetne mindezt nyomon követni.

Adódhat a kérdés: „Ugyan, miért kellenének valakinek éppen az én adataim?”. Nos, az adat pénz.

Az e-mail cím értékes, hiszen ismeretében visszautasíthatlan ajánlatokat, de akár adathalász e-maileket is lehet küldeni a célszemély(ek)nek. Egy elégedett mosoly (eredetileg Facebook profilkép), alatta egy névvel és életkorral pedig igencsak jól mutathat egy terméket vagy szolgáltatást népszerűsítő  hirdetésben. Akkor is, ha a mosoly tulajdonosa minderről mit sem sejt. Ezeket a példákat csak szemléltetésképpen hoztuk. Annak, hogy mások személyes adataiból hányféleképpen lehet hasznot húzni, valószínűleg csak a fantázia szab határt.

Meggyőződésünk, hogy a személyes adat érték, védelmet igényel! Személyes adataink védelme hosszabb távon sokkal fontosabb, mint az, hogy megéljünk néhány vidám pillanatot a hálón.

 

Írta PC Center Hungary Kft. a https://pcworld.hu/ Ezért ne kattintgass agyatlan Facebook-játékokra c. cikkben szereplő információkat is felhasználva.

További híreink

Informatikai biztonsági szolgáltatások

Adatvédelem – GDPR – Informatikai támogatás

JÁTÉKOK A FACEBOOKON... TE TUDOD, KINEK ADOD AZ ADATAID?

Vissza az előző oldalra!
PC Center Hungary Kft. - MagyarPC Center Hungary Kft. - Német