Kapcsolat

PC Center Hungary Kft.

Cím: 9028 Győr,
József Attila utca 167.
Mobil:
+36209454874
Skype: pccenterhungary
E-mail:
gyor@pccenter.hu
További...


Black Friday... Erre figyelj, mielőtt költenél!

2018.11.15. 08:00

 

Nyakunkon a Fekete Péntek, ami idén november 23-ra esik. Ilyenkor rengetegen vásárolnak műszaki cikkeket, számítástechnikai és telekommunikációs eszközöket, így okostelefonokat is. Összegyűjtöttünk néhány tanácsot, melyet érdemesnek tartunk megfontolni, mielőtt kinyitnánk a pénztárcánkat.

A cikkben: konkrét tippek okostelefon vásárlása esetére.

 

"Hihetetlen akciók, hatalmas árzuhanások és kihagyhatatlan ajánlatok" – ilyen és hasonló frázisokkal bombáznak minket a marketing szakma képviselői. Nem csoda, ha – legyünk akármilyen tudatos vásárlók is – egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy egy-egy ajánlat hatására elcsábulunk, és kötünk egy „szuper üzletet”.

 

 

Általánosságban, terméktől függetlenül az az első és legfontosabb javaslatunk, hogy kapkodás és hirtelen felindulás helyett, ha lehet, próbáljuk meg inkább nyugodt körülmények között végiggondolni, mire is van szükségünk.

 

 

 

Amennyiben konkrétan okostelefon vásárlására készülünk, gondoljunk a következőkre:
 

  • Fontos paraméter a memória mérete.
    Ne csak az adatok tárolásához szükséges memóriára gondoljunk (amiből minimum 16, de inkább 32 GB javasolt), hanem a programok futtatásáért felelős memóriára is. Ez utóbbi minimum 2 GB legyen.

     
  • Az élvezhetőség szempontjából meghatározó tulajdonság a kijelző felbontása.
    Ez legalább FULL HD legyen, ha a telefont filmnézésre, játékra is szeretnénk használni.

     
  • Az akkumulátor kapacitására is érdemes odafigyelni.
    Tudnunk kell azonban, hogy a töltések között eltelt idő függ az adott készülék energiaigényétől és természetesen attól is, hogy éppen mennyit használjuk.
    Kímélhetjük az akkumulátort, ráadásul a telefon működését is gyorsabbá tehetjük, ha a feleslegesnek ítélt szolgáltatásokat kikapcsoljuk, a számunkra szükségtelen alkalmazásokat eltávolítjuk.

     
  • Hajlamosak vagyunk a készülékeket a gyártók neve alapján megítélni, beskatulyázni.
    Lehetnek jó vagy rossz személyes tapasztalataink, melyek okán ezt tesszük, de minden bizonnyal befolyásolnak minket a lépten-nyomon szembejövő márkareklámok. Amennyire lehetséges, próbáljuk meg függetleníteni magunkat a marketinghatásoktól. Vegyük észre, hogy nem kell okvetlenül a sokat reklámozott nagy márkák közül választani. Érdemes megismerni mások véleményét, tapasztalatait is. A megfelelő ár-teljesítmény arány felkutatásában sokat segíthetnek az internetes fórumok is.

    Trükkös mobilok, megtévesztő tesztek című cikkünkben egy független kutatás eredményeit ismertettük.

     
  • Ismerjük meg a garanciális feltételeket! Különösen körültekintően kell eljárnunk, ha webáruházból vásárolunk. Ideális, ha szükség esetén a garanciát lakóhelyünkön vagy annak közelében tudjuk érvényesíteni. Így elkerülhető annak a veszélye, hogy a termék visszaküldésének problémája a nyakunkba szakad.

    Internetes átverések a nyári szezonban is! – Így kerülhetők el című cikkben elővigyázatossági tippeket fogalmaztunk meg internetes vásálások esetére.

 

Végül, de nem utolsósorban, ha már megvettük a kiszemelt készüléket, gondoskodjunk védelméről. Korszerű és naprakész vírus- és egyéb kártevők elleni védelemmel, rendszeres szoftverfrissítésekkel, tudatos eszköz- és internethasználattal (pl. alkalmazások telepítése kizárólag a hivatalos áruházakból, úm. Google Play, App Store) sokat tehetünk telefonunk és ezáltal önmagunk biztonsága érdekében.

 

 

ESET Mobile Security for Android
Átfogó védelem Androidos okostelefonra, lopásvédelem funkció
1 eszközre szóló új licenc 2990 Ft / év

 

 

 

PC Center Hungary Kft. - INFORMATIKAI SZOLGÁLTATÁSOK, INTERNETES MEGOLDÁSOK

Informatikai biztonsági szolgáltatások

További híreink

Black Friday... Tippek okostelefon vásárlás esetére

Vissza az előző oldalra!
PC Center Hungary Kft. - MagyarPC Center Hungary Kft. - Német