Kapcsolat

PC Center Hungary Kft.

Cím: 9028 Győr,
József Attila utca 167.
Mobil:
+36209454874
Skype: pccenterhungary
E-mail:
gyor@pccenter.hu
További...


Adatmentés és archiválás közvetlen és számítógép hálózaton keresztül csatlakozó eszközre

Munkánk során vagy szabadidős tevékenységeink alatt készült elektronikus adataink értéket képviselnek, és szeretnénk, ha hosszútávon megmaradnának.
 
Ezért fontos számítógépünkről, mobiltelefonunkról, egyéb adattároló eszközeinkről biztonsági mentést készíteni. Minél több helyen van meg egy adat, annál nagyobb az esély a hosszútávú megmaradására.
 
A közvetlen mentés alatt általában USB pendrive-ot, vagy USB külső házba szerelt merevlemezt / SSD-t értünk.
 
Hálózati mentés történhet helyi hálózaton, vagy akár interneten keresztül is.
 
A mentés megkezdhető általunk elindított egyszerű fájlmásoló programmal / paranccsal, vagy időzíthető mentésprogrammal. Hasznos a nagy biztonsággal működő mentő / archiváló szoftvereket alkalmazni, amik az elmentett adatokat más programok számára nem teszik hozzáférhetővé, így kárt sem tudnak azokban tenni.
 
Van aki a biztonsági mentés szinonimájaként használja az archiválás szót. Mi ezalatt inkább azt a műveletet értjük, amikor azokat az adatokat - amik a napi munkához már nem kellenek, de később még előkereshetőknek kell lenniük - eltávolítjuk az aktuális adatok közül és biztonsági másolatként eltároljuk akár több példányban is. Ezzel helyet szabadítunk fel és gyorsabbá tesszük a kereséseket.
 
Ezen témakörben is fontos a tűzfalas vírusvédelem, hiszen törekednünk kell arra, hogy ne fertőzött adatokat mentsünk és kártevők ne tudják a mentéseket se veszélyeztetni.

Adatmentés és archiválás közvetlen és számítógép hálózaton keresztül csatlakozó eszközre

Vissza az előző oldalra!
PC Center Hungary Kft. - MagyarPC Center Hungary Kft. - Német